Diari NO TAN A PROP.

Al Baix Maestrat aboquem al mar les aigües residuals sense la depuració mínima legal. Havíem de tenir una depuradora amb data límit a l'any 2000 i ens la neguen malgrat que fa més de vint anys que paguem al rebut d'aigua un canon valencià de sanejament per una depuració que no es fa. A més incomplim la Directiva 91/271. Ja n'hi ha prou de tirar merda al mar.

Els futbolistes catalans de l’Eurocopa pagaran més a Hisenda que els de Madrid. juliol 8, 2012

Filed under: Països Catalans — notanaprop @ 10:19 am

Un ciutadà d’un mateix estat amb els mateixos ingresos hauria de pagar el mateix i tenir els mateixos serveis, independentment d’on resideix. A l’estat espanyol això no passa, malgrat que segons la Constitució Espanyola i la LOFCA no poden existir diferencies fiscals entre Comunitats Autònomes.”

Escoltar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy i el seus ministres, de que cal un pacte per aconseguir l’armonització fiscal a tota la Unió Europa, ens causa estupefacció, al pensar en els greuges que tenim dins de l’estat espanyol, només per raó de residència.

El recent augment del tram autonòmic a Catalunya al màxim per a les rendes més altes ha ampliat un altra escletja de discriminació, només per raó de residència. Així, a més dels peatges de les autopistes, les taxes universitàries, l’euro per recepta, l’impost sobre hidrocarburs, anomenat cèntim sanitari –que no és un cèntim és més-, l’impost sobre transmissions patrimonials( a Catalunya es paga al 8%), sobre actes jurídics documentats (a Catalunya és el més alt de tot l’estat a l’1,5%), l’impost sobre el patrimoni (a Madrid i el País Valencià, no es paga res), i del impost de successions, amb l’IRPF també es discrimina per raó de residència.

Si analitzem en què consisteix aquesta discriminació per raó de residència, al món del futbol, i en concret als jugadors de la selecció espanyola de futbol que han guanyat l’Eurocopa i se’ls ha premiat amb 300.000€ per cap, ens trobem amb que els jugadors hauran de pagar diferents quantitats en el pròxim impost de l’IRPF per haver rebut aquesta prima, segons on tinguin fixada la seva residència.

D’aquesta manera, als futbolistes que resideixen a Madrid (Iker Casillas, Sergio Ramos, Juanfran, Xabi Alonso o Arbeloa) se’ls aplicarà un tipus en l’IRPF del 51,9%, mentre que els residents a Catalunya (Xavi, Iniesta, Busquets, Valdés o Cesc Fàbregas) tributaran al 56% .

Així, dels 300.000 euros obtinguts per la prima, els de Madrid pagaran a Hisenda 155.700 euros, mentre que els catalans hauran d’abonar 168.000 euros per l’IRPF. Els catalans  pagaran 12.300 euros més que els de Madrid .

L’Executiu català va augmentar el tram autonòmic de l’IRPF per a les rendes més altes. Andalusia també va incrementar els tipus màxims, però no tant. Navas, que viu a Sevilla, tributarà al 55% i pagarà 165.000 euros. I si algún jugador de la selecció resideix al País Valencià tributarà al 54%. A la majoria de comunitats es paga al 52%. De fet, Madrid té l’IRPF més baix de tota Espanya (51,9%), i això beneficia els jugadors madridistes i atlètics, sempre i quan tinguin fixada la seva residència a la Comunitat de Madrid.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 167 other followers