Diari NO TAN A PROP.

Al Baix Maestrat aboquem al mar les aigües residuals sense la depuració mínima legal. Havíem de tenir una depuradora amb data límit a l'any 2000 i ens la neguen malgrat que fa més de vint anys que paguem al rebut d'aigua un canon valencià de sanejament per una depuració que no es fa. A més incomplim la Directiva 91/271. Ja n'hi ha prou de tirar merda al mar.

Analitzen efectes de la toxicitat que generen les Falles. març 20, 2011

Filed under: Països Catalans — notanaprop @ 9:28 am

Algú s’ha parat a pensar la quantitat d’ elements contaminants que es donen a cada mascletà?,o l’efecte que produeïxen els nous materials dels que estan fetes les falles; suro blanc -poliestiré expandit-, pintures, plàstics..? Però a banda de les grans quantitats de materials mediambientalment desaconsellables que s’utilitzen en aquests dies, cal afegir un altre tipus de contaminació, la contaminació acústica i lumínica, i el disbarat de consum energètic.

Experts de la Universitat Politècnica de València porten temps alertant l’emissió de productes nocius i perillosos provinents de la combustió de les falles. Veure estudi sobre la sostenibilitat de les falles

Analitzar la contaminació atmosfèrica que generen els castells de focs artificials i les mascletades per establir noves mesures que minimitzin la toxicitat que generen les Falles. Aquest és un dels objectius que persegueix l’estudi publicat en el número 16 de la revista d’Estudis Fallers.
L’autora, Teresa Moreno, obre el debat a la possibilitat que els materials pirotècnics deixin d’utilitzar elements tòxics com el plom o antimoni per “que la gent deixi d’inhalar concentracions de fum metàl·lic” quan gaudeixen dels diferents espectacles fallers. L’informe es publica en la secció de la revista titulada “Estudis” que reuneix diferents treballs de recerca, entre els quals es també es troba un informe sobre la instrumentalització de les Falles, com a símbol del valencianisme, per part de determinats sectors anticatalanistas durant la transició democràtica, del professor de la Universitat de València, Vicent Flor.

Els monuments fallers han introduït nous materials com el poliestiré expandit, en la seva construcció substituint el tradicional cartrló. La toxicitat del poliestiré expandit al cremar-se s’analitza en el següent estudi

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 167 other followers