Diari NO TAN A PROP.

Al Baix Maestrat aboquem al mar les aigües residuals sense la depuració mínima legal. Havíem de tenir una depuradora amb data límit a l'any 2000 i ens la neguen malgrat que fa més de vint anys que paguem al rebut d'aigua un canon valencià de sanejament per una depuració que no es fa. A més incomplim la Directiva 91/271. Ja n'hi ha prou de tirar merda al mar.

No a l’abocador. Pinell de Brai -Terra Alta-. agost 29, 2010

Filed under: Països Catalans — notanaprop @ 11:17 am

L’abocador del Pinell podria rebre fins a 800 tones diàries de residus
Les empreses informen l’Ajuntament de les garanties tècniques del projecte.

El conveni del Pinell de Brai preveu que cada any arribin a l’argilera un màxim de 150.000 tones. L’Ajuntament cobraria dos euros per cada tona dipositada a l’argilera. El projecte preveu un màxim de 800 tones de bales diàries.

El projecte per rehabilitar una mina d’argila del Pinell de Brai per emmagatzemar o abocar les bales dels ecoparcs s’anomena projecte Pansa. Així, el projecte tècnic parla d’utilitzar «residus inerts» procedents dels ecoparcs de l’àrea metropolitana de Barcelona i d’altres.

Al Pinell de Brai, es projecta rehabilitar una antiga argilera amb residus inerts preveu que aquest «dipòsit controlat de classe 2» per poder arribar a contenir més de sis milions de tones de bales plastificades amb la fracció rebuig dels ecoparcs metropolitans. Això vol dir que el nou abocador de la Terra Alta, en cas d’autoritzar-se, tindria el doble de capacitat que el macroabocador de Tivissa, que va entrar en funcionament la tardor del 2004 amb una capacitat màxima de 3,5 milions de tones durant el seu període d’explotació, de 20 anys.

El Pinell de Brai és una vila i municipi de la comarca de la Terra Alta, amb una extensió de 57 km2 i 1.132 habitants el 2008. El terme municipal té una forma rectangular i constitueix una submeseta prèvia a la resta de la comarca de la Terra Alta, de la qual es troba separada per les serres de Pàndols i Cavalls. El costat sud-est, que limita amb el Baix Ebre, el tanquen les serres de Vallplana i la Talaia. Al sud-oest flueix el riu Canaletes creuant la serra de Pàndols, la vall dels Prats i la serra de Vallplana. El costat nord-est queda obert i limita amb el terme municipal de Miravet, de la Ribera d’Ebre.

La zona on es vol situar l’abocador es troba a tocar de l’espai del Pla d’espais d’interès natural (PEIN) de la serra de Pàndols-Cavalls, amb una superfície d’unes 1.400 ha dins el terme municipal.

 

2 Responses to “No a l’abocador. Pinell de Brai -Terra Alta-.”

  1. Magda Ferré Says:

    Qui recicla no vol els residus d’aquells que no reciclen i menys encara de 200 km. ennllà, a canvi de què?

  2. […] “neta” realment, està dient que vol una nova cultura de l’aigua, està dient que vol una bona gestió dels residus locals, està dient que vol un model sanitari públic i de qualitat i que vol un paisatge natural i no […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 167 other followers