Diari NO TAN A PROP.

Al Baix Maestrat aboquem al mar les aigües residuals sense la depuració mínima legal. Havíem de tenir una depuradora amb data límit a l'any 2000 i ens la neguen malgrat que fa més de vint anys que paguem al rebut d'aigua un canon valencià de sanejament per una depuració que no es fa. A més incomplim la Directiva 91/271. Ja n'hi ha prou de tirar merda al mar.

El mapa del potencial eòlic de l’estat espanyol. juliol 25, 2009

Filed under: Països Catalans — notanaprop @ 7:50 pm

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç ha estrenat l’Atles Eòlic d’Espanya, una eina de lliure accés que permetrà a usuari avaluar el potencial eòlic disponible en tot el territori nacional i en el litoral marítim.

En un comunicat, Indústria explica que aquest mapa eòlic ajudarà a les administracions públiques a avaluar el potencial eòlic de l’estat espanyol i a traçar futurs plans d’energies renovables.

A més, permetrà que els agents del sector i el públic en general puguin accedir a aquesta informació en qualsevol moment i lloc, cosa que evitarà pèrdues de temps i costos improductius per als potencials promotors de futurs projectes eòlics, explica el comunicat d’Indústria.

El Mapa Eòlic permetrà conèixer la velocitat mitjana anual i una altra paràmetres tècnics d’interès-tant a l’altura característica dels grans aerogeneradors (60, 80 i 100 metres) com a la de màquines de menor tan gros (30 metres)-, amb una resolució inèdita de 100 metres de distància entre cada node generat en el mapa.

La pàgina també permetrà accedir a tot tipus d’informació complementària: cartografia i topografia, figures mediambientals, zonificació marina, etc.

Per altra banda, en un apartat específic, l’usuari podrà baixar diferents mapes eòlics en format ‘pdf’, tant per al conjunt d’Espanya com per a cadascuna de les autonomies.

Per realitzar l’Atles Eòlic d’Espanya, s’ha recorregut a un model de simulació meteorològica i de prospecció del recurs eòlic a llarg termini, estudiant la seva interacció amb la caracterització topogràfica d’Espanya, sense dur a terme una costosa campanya de mesuraments específics.

Per contrastar els resultats del model, s’han utilitzat dades històriques reals procedents d’estacions meteorològiques.

L’Atles Eòlic d’Espanya està disponible també en: www.mityc.es.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 167 other followers