Diari NO TAN A PROP.

Al Baix Maestrat aboquem al mar les aigües residuals sense la depuració mínima legal. Havíem de tenir una depuradora amb data límit a l'any 2000 i ens la neguen malgrat que fa més de vint anys que paguem al rebut d'aigua un canon valencià de sanejament per una depuració que no es fa. A més incomplim la Directiva 91/271. Ja n'hi ha prou de tirar merda al mar.

La col·laboració sanitaria entre Catalunya i el País Valencià més a prop juliol 17, 2008

Filed under: baix ebre,baix maestrat,terres del sénia — notanaprop @ 2:57 pm

Els governs de Catalunya i del País València signaran a finals d’any un conveni per millorar la col•laboració hospitalària, desenvolupar un únic model de transport sanitari i potenciar la formació de professionals i la recerca.

La consellera de Salut, Marina Geli, va confirmar ahir que a finals d’any la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana signaran un conveni de col•laboració que millorarà l’assistència sanitària al Montsià i al Baix MaestratGeli va fer aquest anunci amb motiu d’una pregunta de la diputada socialista i regidora d’Ulldecona, Núria Ventura, durant el ple del Parlament celebrat ahir. Ventura va recordar que ja hi havia precedents d’aquesta col•laboració amb Aragó i Illes Balears. En aquest sentit, va exposar que els veïns i veïnes de municipis com Alcanar, Ulldecona i la Sénia, per ser atesos de nombroses patologies han de desplaçar-se obligatòriament a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, a més de 30 km en alguns casos, quan l’Hospital de Vinaròs es troba a menys 10 quilòmetres. “En casos urgents, sigui per malaltia o accidents, el temps, com tots sabem, és fonamental per salvar vides i no costa el mateix fer 30 que 10 quilòmetres.

La consellera va destacar que ja s’ha signat un protocol previ amb el seu homòleg valencià, Manel Cervera, per tal d’avançar en el conveni que se signarà enguany. Aquest preveu la millora de la col•laboració entre els centres de salut i els hospitals Verge de la Cinta i hospital de Vinaròs, a banda de dissenyar un únic model de transport sanitari amb el suport de les forces de seguretat. “Però hem anat més enllà”, ha informat Geli, “i tenint en compte que un 50% dels estudiants que estudien Medicina a Tarragona i un 30% dels que ho fan a Tortosa són valencians, hem avançat també en col•laborar estretament en la formació dels nostres professionals i també en la recerca”. Geli va relatar els problemes per mancança de personal que hi ha a l’hospital de Vinaròs. El conveni també tindrà en compte la consolidació dels respectius models sanitaris.

Segons Ventura, el conveni donarà solució a una reivindicació històrica del sud del Montsià i del nord de Castelló. “Aquest és, junt amb la millora d’infraestructures i de comunicacions, un dels objectius fundacionals de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que agrupa 24 municipis de 3 comunitats autònomes.”

 

One Response to “La col·laboració sanitaria entre Catalunya i el País Valencià més a prop”

  1. […] model de transport sanitari i potenciar la formació de professionals i la recerca. Després del Protocol signat entre el Conseller de Sanitat de la Generalitat Valenciana i la Consellera de Salut …, es treballa en els preparatius d’un Acord Marc on recollir totes les situacions similars […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
Segueix

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 167 other followers